FacebookTwitterYoutubeInstagram

Evenimente

Home » Studenti » Evenimente

Cercul Științific Studențesc de GIS și Teledetecție din cadrul Facultatii de Agricultura in parteneriat cu Here Technologies reprezentata de Dl. Octavian Borcan a prezintat avantajele platformei GIS mapcreator.here.com si oportunitățile si programele de voluntariat care pot fi accesate de catre studenti: Evenimente sau workshop-uri din domeniul Cartografiei digitale sau tabere de GIS interne si / sau internationale.

 

Prezentarea a fost realizata in parteneriat cu absolventi ai Facultatii de Agricultura – USAMVB Timisoara precum si absolventi ai Facultatii de Geografie – UVT.

 

Simpozionul international ”Young People and Agriculture Research” editia a 14-a

Simpozionul international ”Young People and Agriculture Research” editia a 14-a, organizat de Facultatea de Agricultura si dedicat studentilor, masteranzilor si tinerilor cercetatori s-a desfasurat in perioada 22-23 noiembrie 2018, la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului ”Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara si a fost realizat in colaborare cu Universitatea Novi Sad si Statiunea de cercetare-dezvoltare agricola Lovrin.

Au fost inscrise 101 de lucrari stiintifice cu autori din tara si strainatate, care au fost prezentate atat in plen, cat si la sectiunea postere. S-au premiat cele mai bune lucrari stiintifice in domeniile: Agronomie, Biologie, Ingineria mediului, Inginerie geodezica si Inginerie mecanica. A fost si o sectiune dedicata masteranzilor si doctoranzilor.

In a doua zi a simpozionului a fost organizata o excursie la Statiunea de cercetare – dezvoltare agricola Lovrin unde participantii au vizitat campurile si laboratoarele de cercetare, fiind intampinati de directorul statiunii dr. Marinel Horablaga.

International Symposium “Young People and Agriculture Research”-14 edition organised by Faculty of Agriculture and dedicated to undergraduates, MA &MSc students, Ph.D. students and young researchers was hold on NOVEMBER 22-23, 2018 at Banat’s University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine “King Michael I of Romania” from Timisoara in collaboration with Novi Sad University and SCDA Lovrin.

There were submitted 101 scientific papers with authors from Romania and abroad, which were presented both in the plenary and in the posters section. Awarded the best scientific papers in the fields of: Agronomy, Biology, Environmental Engineering, Geodesic Engineering and Mechanical Engineering. There was also a section dedicated to masters and doctoral students.

On the second day of the symposium, was organised a trip at the Research-Development Station Lovrin, where the participants visited the research fields and laboratories and were welcomed by the director Dr. Marinel Horablaga.

GISDay

In data de 22.11.2018 Facultatea de Agricultura din cadrul USAMVB Timisoara a organizat, alaturi de ESRI Romania, GIS DAY, zi in care s-a sarbatorit Stiinta Sistemelor Informatice Geografice prin prezentari si demonstratii practice.

GIS DAY nu este doar un eveniment, ci o miscare globala. GIS DAY aduce impreuna universitati, agentii guvernamentale, scoli, organizatii nonprofit si profesionisti GIS pentru a impartasi cunostinte despre GIS in comunitatile lor si pentru a crea o intelegere a lumii in care traim.

In cadrul acestui eveniment s-au acordat diplome si premii studentilor participanti, cele mai importante premii fiind 2 instruiri gratuite in cadrul companiei ESRI Romania.

CAMPIONATUL DE FOTBAL INTERFACULTATI

Conducerea Facultatii de Agricultura este mandra sa felicite din nou echipa de fotbal a Facultatii de Agricultura, care a castigat a 2-a editie a Campionatului Interfacultati L.S.AgroWest.

Ne exprimam entuziasmul, sustinerea si increderea in echipa castigatoare care ne-a reprezentat cu cinste facultatea.

Mult succes in continuare!

Conducerea Facultatii de Agricultura

Lansarea Proiectului "Dezvolta abilitati practice prin Agro&Tehnic Internship" coordonat de Facultatea de Agricultura impreuna cu EGIS Romania

CONCURSUL INTERNATIONAL DE PROIECTE STUDENTESTI IN DOMENIUL STIINTELOR INGINERESTI

Facultatea de Agricultura a organizat in data de 26 octombrie 2018 Prima Editie a CONCURSULUI INTERNATIONAL DE PROIECTE STUDENTESTI IN DOMENIUL STIINTELOR INGINERESTI 
Concursul a oferit studentilor si masteranzilor posibilitatea de a-si prezenta proiectele si perspectivele lor in ceea ce priveste inovatia, transferul tehnologic in domeniile Ingineria si protectia mediului in agricultura, Masuratori terestre si cadastru, Masini si echipamente pentru agricultura si industrie alimentara.
Au participat studenti din universitatea noastra, de la Facultatea Tehnica Bucuresti, Universitatea Oradea, Universitatea de stiinte agricole si Medicina Veterinara Cluj Napoca si Universitatea Politehnica Timisoara.
Concursul s-a desfasurat pe trei sectiuni, cu urmatoarele tematici:

 

- Surse de energii regenerabile;

 

- 3D Campus map;

 

- Inovare în domeniul tehnicii agricole.

 

Au fost acordate premii pentru fiecare domeniu: a Ingineria si protectia mediului in agricultura, Masuratori terestre si cadastru, Masini si echipamente pentru agricultura si industrie alimentara, fiind premiate proiectele inovative, cu mare accent pe posibilitatea transferului tehnologic.

 

 

In cadrul evenimentului #ErasmusDays2018 s-au prezentat oportunitatile de mobilitate Erasmus+ de studiu/predare si formare studentilor cat si cadrelor didactice de la Facultatea de Agricultura si Facultatea de Horticultura si Silvicultura

 

 

Lansarea Proiectului POCU "Practica o cariera de succes in domeniul tehnic si in cel agricol" in cadrul Facultatii de Agricultura

 

 

CONCURSUL INTERNATIONAL DE PROIECTE STUDENTESTI IN DOMENIUL BIOLOGIEI SI AL STIINTELOR AGRICOLE

Facultatea de Agricultura a organizat in data de 15 iunie 2018 Prima Editie a CONCURSULUI INTERNATIONAL DE PROIECTE STUDENTESTI IN DOMENIUL BIOLOGIEI SI AL STIINTELOR AGRICOLE

Concursul a oferit studentilor si masteranzilor posibilitatea de a-si prezenta proiectele si perspectivele lor in ceea ce priveste inovatia, transferul tehnologic in domeniile Agronomie si Biologie.

Au participat studenti din universitatea noastra, de la Facultatea de Agricultura Novi Sad, Serbia si de la universitati din tara de la programele de studiu: Agricultura, Protectia plantelor si Biologie.

 

Concursul s-a desfasurat pe trei sectiuni, cu urmatoarele tematici:

- Ferma viitorului;

- Protectia plantelor la nivel de expertiza si identificare;

- Conservarea Biodiversitatii.

Au fost acordate premii pentru fiecare domeniu: agricultura, protectia plantelor si biologie, fiind premiate proiectele inovative, cu mare accent pe posibilitatea transferului tehnologic.


Programul de internship ,,Seamana-ti Succesul Acum!” organizat de Facultatea de Agricultura si Compania MONSANTO in data de 07martie 2018, ora 10,00, in Aula Magna a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului” Regele Mihai I al României”din Timisoara, s-a bucurat de un real interes din partea studentilor prezenti intr-un numar mare la eveniment. Studentii au venit la eveniment cu un CV actualizat!

 

 

In cadrul evenimentului "BE ERASMUS+, CHANGE YOUR LIFE!" desfasurat in data de 7 martie 2018 au fost prezentate mobilitatile de studiu, oportunitatile de practica si locurile disponibile in anul universitar 2018-2019.

 

 

In data de 21 martie 2018, la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului "Regele MIhai I al Romaniei" din Timisoara s-a organizat Internationalisation Ambassadors, un eveniment la care a participat d-na Natalia-Elena INTOTERO, Ministrul romanilor de pretutindeni, consuli, studenti romani si straini care studiaza in universitatea noastra.

 

 

Evenimentul din data de 27 martie 2018 "Inovatii in agricultura - utilizarea microorganismelor benefice in agricultura, productii integrate si biologice" organizat de Facultatea de Agricultura impreuna cu SIRIO ORGANIC a reunit cercetatori, cadre didactice si studenti interesati de tematica abordata.

 

 

 

 

 

 

 

NEWSLETTER
USAMVBT
Telefon 0256 277 007
Telefon secretariat_agro@usab-tm.ro
Calea Aradului nr.119, 300645 Timisoara, jud. Timis, Romania
Adresa
FacebookTwitterYoutubeInstagram
Copyright © 2019 USAMBVT . Web design by Royalty