ANUNŢ
În perioada 21.12.2020 - 05.01.2021 NU se eliberează acte de studii.
ANUNŢ
Având în vedere măsurile de protecție necesare în contextul răspândirii COVID-19 eliberarea actelor de studii se va face de luni - vineri în intervalul orar 1200-1400 DOAR în baza unei programări telefonice prealabile la numărul de telefon 0256/277065.
Pentru diplomele mai vechi de 3 ani taxele se vor plăti online în contul RO21TREZ62120F330500XXXX, Trezoreria Timișoara, CUI 3487181 (CUI-ul universității trebuie menționat obligatoriu la plata online), iar în momentul în care titularul/împuternicitul se prezintă pentru eliberarea actului de studii trebuie să aibă asupra lui toate documentele necesare eliberării documentelor, precum și dovada plății taxei.
Pentru orice situație care poate fi rezolvată online accesați site-ul universității, Biroul Eliberări Acte de Studii la următoarea adresă: https://www.usab-tm.ro/ro/studenti-20/birou-eliberari-acte-de-studii-11165
! Purtarea măștii și a mănușilor în incinta universității este obligatorie !
CONDUCEREA
13.05.2020
BIROU ELIBERĂRI ACTE DE STUDII
Persoană de contact: BEATRICE MUZSI
Telefon: 0256/277065
E-mail: beatricemuzsi@usab-tm.ro
Program eliberări acte de studii: Luni - Vineri 1200 - 1300
Adresă: Calea Aradului nr. 119, Timişoara, etaj 2 (clădirea Facultăţii de Agricultură)
1) Documente necesare eliberării actelor de studii:
- carte de identitate / pașaport în original
- 2 fotografii color identice, realizate recent, pe hârtie fotografică, mărimea 3x4 cm
- certificat de căsătorie (în cazul schimbării numelui)
2) Documentele necesare eliberării diplomei cu procură notarială
În situaţii BINE MOTIVATE, când titularul nu se poate prezenta, actul de studii poate fi eliberat împuternicitului acestuia, pe bază de procură autentificată la notariat/împuternicire avocațială în original sau în copie certificată conform cu originalul, în care se menționează în mod expres faptul că împuternicitul poate ridica acte de studii, precum și tipul actului de studii.
Documentele necesare eliberării diplomei cu procură notarială sunt:
- Cerere către Rector pentru eliberarea diplomei cu procură notarială (ANEXA 1);
- Procură autentificată la notariat în original care să menționeze în mod expres faptul că împuternicitul poate ridica de la UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRICOLE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ A BANATULUI “REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI” DIN TIMIȘOARA acte de studii.
În cazul în care procura notarială a fost întocmită pe teritoriul altui stat, aceasta se depune în original, fiind însoțită de traducerea legalizată. Procura trebuie să fie apostilată sau supralegalizată de autoritățile competente ale statului pe al cărui teritoriu a fost întocmită, cu excepția celor întocmite în statele care au încheiat cu România convenții, tratate sau acorduri privind asistența juridică în materie civilă, care prevăd scutirea de orice legalizare. Se acceptă împuternicirile efectuate la ambasadele sau consulatele României din diverse state. Împuternicirile efectuate sub semnătura ambasadorului/ consulului nu trebuie traduse sau apostilate/supralegalizate.
Cererea însoțită de copie după procura notarială se depune la Biroul Eliberări Acte de Studii sau cele două acte pot fi trimise prin poştă la adresa: Timişoara, Calea Aradului nr. 119, pe fax la numărul 0256-200.296, sau scanate şi trimise la adresa de e-mail: beatricemuzsi@usab-tm.ro .
În termen de 2 zile lucrătoare de la depunerea documentelor, împuternicitul se va prezenta la Biroul Eliberări Acte de Studii pentru ridicarea diplomei cu următoarele:
- 2 fotografii ale titularului, color 3 x 4 cm, realizate recent, identice, pe hârtie fotografică (fotografiile trebuie realizate la un atelier foto);
- BI/CI sau paşaport în original, valabile în ziua eliberării actului de studii.
La ridicarea actului de studii se aduce şi procura notarială în original.
! Denumirea universității care se trece pe procura notarială este: UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRICOLE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ A BANATULUI “REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI” DIN TIMIȘOARA !
3) Documente necesare eliberării unui duplicat
În cazul pierderii, distrugerii complete, deteriorării parțiale sau plastifierii unui act de studii, se poate elibera un duplicat al acestuia. Pentru eliberarea duplicatului unui act de studii, titularul trebuie să prezinte următoarele documente la Biroul Eliberări Acte de Studii:
- Cerere adresată conducerii instituţiei (ANEXA 2);
- Declarație scrisă a titularului, în care sunt cuprinse toate elementele necesare pentru identificare și împrejurările în care actul a fost pierdut/distrus complet sau deteriorat (ANEXA 3);
- Copie certificată ”conform cu originalul” a certificatului de naștere;
- Dovada publicării în Monitorul Oficial al României;
- 2 fotografii realizate recent pe hârtie fotografică, color, format 3x4 cm ale titularului actului;
- Dovada plăţii taxei pentru eliberarea duplicatului.
Dacă se solicită duplicate după mai multe acte de studii (diplomă – licenţă, masterat; certificat, etc.) atunci, potrivit legii, solicitarea de duplicat se face separat pentru fiecare act (dosar separat).
- Pentru certificarea conformității cu originalul a certificatului de naștere, respectiv a procurii notariale/împuternicirii avocațiale, titularul/împuternicitul va prezenta secretarului șef al universității documentele în original și copie. Secretarul șef al universității va certifica „conform cu originalul” copiile prezentate, după verificarea atentă a datelor/înscrisurilor din actele originale și copiile prezentate.
- Cererea se poate întocmi de către titularul actului de studii în cauză sau de împuternicitul acestuia.
- Pentru publicarea pierderii sau distrugerii actului de studii, titularul/împuternicitul acestuia se adresează Regiei Autonome „Monitorul Oficial“, anunțul urmând să cuprindă următoarele date: denumirea actului de studii original; numele, inițiala/inițialele prenumelui/prenumelor tatălui (mamei, în cazul în care tatăl este necunoscut), prenumele titularului; anul finalizării studiilor în cauză; seria și numărul actului respectiv, numărul și data la care a fost înregistrat în registrul unic de evidență a formularelor și de eliberare a actelor de studii; denumirea instituției emitente.
- În cazul în care titularul/împuternicitul nu are toate datele necesare publicării anunțului în Monitorul Oficial, acesta se va adresa Biroului Eliberări Acte de Studii de unde va primi o adeverință care va cuprinde informațiile necesare.
- Duplicatul actului de studii se eliberează în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data aprobării cererii, conform prevederilor Ordinului MEC nr. 4156/2020, art.25(1)
4) Documente necesare eliberării unui nou document universitar (Supliment la diplomă, Foaie matricolă sau anexa cu note,) pierdut/ deteriorat/ distrus/ plastifiat
- Cerere adresată conducerii instituției (ANEXA 4);
- Copie după diplomă/certificat;
- Declarație pe proprie răspundere cu privire la pierderea/distrugerea/deteriorarea suplimentului la diplomă/foii matricole (ANEXA 11);
- Chitanța reprezentând contravaloarea taxei de eliberare a suplimentului la diplomă/foii matricole.
Cererile se depun la Biroul Eliberări Acte de Studii iar documentele solicitate se vor elibera în termen de 10 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii.
5) Documentele necesare eliberării a unui act de studii, în cazul în care titularul constată greşeli în actul de studii după o perioadă de timp de la primirea acestuia
- Cerere adresată conducerii instituției (ANEXA 5);
- Actele de studii originale care prezintă greşeli şi urmează a fi modificate.
Depunerea documentelor se poate efectua de către titularul actului de studii în cauză sau de împuternicitul acestuia.
Titularul îşi poate ridica actul de studii în termen de 30 de zile de la aprobarea cererii.
În situaţii bine motivate, când titularul nu se poate prezenta, actul de studii poate fi eliberat împuternicitului acestuia, cu aprobarea rectorului instituţiei, pe baza unei procuri, care să menţioneze în mod expres faptul că împuternicitul poate ridica acte de studii, autentificată la notariat.
6) Documentele necesare eliberării adeverinţei de autenticitate a diplomei
- Cerere către Rector (ANEXA 6);
- Copie după actul pentru care se solicită autentificarea;
- Chitanța reprezentând contravaloarea taxei de eliberare a adeverinței de autenticitate;
Documentele se depun la Biroul Eliberări Acte de Studii.
7) Documentul necesar eliberării adeverinței privind recunoașterea calificărilor profesionale în concordanţă cu Directiva 78/1027/CEE (articolul 1, articolul 4 și anexa ) - în cazul absolvenților Facultății de Medicină Veterinară
- Copie după diploma de licenţă
Documentul se depune la Biroul Eliberări Acte de Studii, iar eliberarea adeverinței se va face în termen de cel mult două zile lucrătoare.
8) Documentele necesare eliberării foii matricole pentru promoțiile anterioare anului 1994
- Cerere adresată conducerii instituției (ANEXA 7);
- Copie după diplomă;
Documentele se depun şi se eliberează la Biroul Eliberări Acte de Studii.
9) Documentele necesare eliberării Certificatului de absolvire a modulului psihopedagogic
Absolvenții care au efectuat modulul psihopedagogic pe parcursul anilor de studii (promoțiile anterioare anului 2015) pot primi certificate DPPD la cerere.
Pentru eliberarea unui astfel de certificat absolvenții trebuie să prezinte la Biroul Eliberări Acte de Studii:
-
- Cerere adresată conducerii Departamentului de Pregătire a Personalului Didactic (ANEXA 10)
- copie după diploma de facultate/master;
- copie după foaia matricolă/supliment la diplomă;
- copie după BI/CI.
Certificatele de modul psihopedagogic se vor elibera gratuit în termen de 2 luni de la data înregistrării cererii. Se va percepe taxa de eliberare ale actelor de studii mai vechi de 3 ani, absolvenților care în decurs de trei ani de la data solicitării nu îl revendică.
Absolvenții care au efectuat modulul psihopedagogic, în regim cu taxă (curs postuniversitar) primesc, din oficiu, certificate DPPD.
Certificatele DPPD se eliberează doar titularului/împuternicitului având asupra lor:
- carte de identitate / pașaport (original)
- certificat de căsătorie (în cazul schimbării numelui)
- 2 fotografii color identice, realizate recent, pe hârtie fotografică, mărimea 3x4 cm
(pentru promoția 2016);
- dovada plății taxei de eliberare a certificatelor DPPD mai vechi de 3 ani (începând cu promoția 2014/2015, inclusiv regim postuniversitar).
! În situații BINE MOTIVATE, când titularul nu se poate prezenta, actul de studii poate fi eliberat împuternicitului acestuia, pe bază de procură autentificată la notariat/împuternicire avocațială în original sau în copie certificată conform cu originalul, în care se menționează în mod expres faptul că împuternicitul poate ridica certificatul de absolvire.
10) Cui i se eliberează actele de studii?
Un act de studii se eliberează titularului/împuternicitului pe baza prezentării documentului de identitate (BI/CI) sau a paşaportului valabile în ziua eliberării actului de studii;
Actele de studii completate şi neridicate datorită decesului titularului pot fi eliberate unui membru al familiei titularului (soț/soție ascendent ori descendent de gradul I sau II), în baza unei cereri aprobate de conducerea instituţiei, însoțită de copie certificată conform cu originalul a certificatului de deces şi de o declaraţie pe propria răspundere privind motivele invocate pentru ridicarea acestor acte de studii.
TAXE:
-
eliberarea duplicatelor actelor de studii
- 100 RON – pentru cetăţeni români
- 30 EURO – pentru cetăţeni străini
- eliberare diplome mai vechi de 3 ani – 150 RON
- eliberare certificate de definitivat, gradul II, gradul I – 50 RON
- eliberarea adeverinței de autentificare a diplomei (pentru apostilare) – 50 RON
- eliberare supliment la diplomă/foaie matricolă (începând cu a doua solicitare) – 100 RON
- Eliberare certificate DPPD mai vechi de 3 ani (începând cu promoția 2014/2015, inclusiv regim postuniversitar) - 100 RON
IMPORTANT!!!
!! Păstrați în bune condiții originalele actelor de studii și evitați depunerea acestora în original la dosarele de concurs.
!! Nu plastifiați originalele actelor de studii deoarece veți avea dificultăți în privința autentificării, vizării și apostilării acestora.
NOTĂ:
Taxele au fost aprobate în Şedinţa Senatului universitar din data de 11.02.2020, 18.02.2020, 03.06.2020, 18.09.2020 și sunt valabile pentru anul universitar 2020-2021.
Celelalte prevederi sunt în conformitate cu Ordinul MEC nr. 4156/27.04.2020 și ale Regulamentului privind regimul actelor de studii și al documentelor universitare în cadrul USAMVB Timișoara.