Antreprenoriat în producția alimentară - pregătește specialiști în domeniul ingineriei alimentare, a managementului în agricultură și dezvoltare rurală, capabili să conducă procese tehnologice complexe, care să le permită obținerea de produse şi servicii competitive financiar, prietenoase cu mediul înconjurător şi de calitate superioară.
Unde pot lucra absolvenții Facultății de Bioingineria Resurselor Animaliere?
- manageri în societăți zootehnice, holdinguri, etc.;
- ingineri în diferite ramuri ale economiei cu aplicații ale proceselor biotehnologice: industria medicală, farmaceutică, alimentară, furajeră; în domeniul producerii biocombustibililor, a bioinformaticii, a biotehnologii-lor aplicate în situații de conflict militar;
- ingineri de specialitate în camerele agricole din comune sau orașe;
- consilieri în instituții publice pe probleme de gestiune a activităților agro-zootehnice;
- centre de consultanță agricolă;
- consilieri de specialitate în organizații profesionale;
- laboratoare medicale și farmaceutice;
- în sectorul de protecție a mediului, în vederea rezolvării problemelor de biodegradare a deșeurilor de diferite proveniențe și bioremediere;
- nutriționist în cadrul unor societăți comerciale de producere şi comercializare a furajelor combinate și a suplimentelor nutriționale;
- laboratoare pentru controlul calității furajelor;
- specialist în ameliorarea genetică și reproducerea animalelor în cadrul Agenției Naționale pentru Zootehnie și a Oficiilor Județene pentru Zootehnie;
- Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură;
- Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale;
- Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură;
- unități de procesare a producțiilor de origine animală și vegetală;
- instituții de învățământ preuniversitar și universitar;
- instituții de cercetare științifică în producția animală, vegetală și industria alimentară;
- expert, consilier sau funcționar în administrația centrală și teritorială;
- în rețeaua de distribuție a input-urilor pentru zootehnie și agricultură;
- marketing și publicitate;
- expertiză și consiliere în domeniul antreprenoriatului în producția alimentară.