FacebookTwitterYoutubeInstagram

Licenta

 

•     Horticultură - 4 ani – cursuri de zi și IFR – diplomă de inginer;

•     Inginerie genetică - 4 ani – cursuri de zi – diplomă de inginer;

•     Peisagistică - 4 ani – cursuri de zi – diplomă de inginer;

•     Silvicultură - 4 ani – cursuri de zi  – diplomă de inginer.

Durata studiilor pentru toate specializarile este aliniată Hotărârii de la Bologna.

 

Direcții de pregătire în carieră ale absolvenților

 

Specializarea Horticultură

Pregăteşte specialişti pentru: producţie horticolă; unităţi de industrie alimentară; cercetare, camere agricole; învăţământ de specialitate; consultanţă de specialitate; agenţii şi oficii de dezvoltare rurală.

Horticultura reprezintă un domeniu extrem de dinamic, cu un potențial deosebit datorat pe de-o parte condițiilor prielnice din zona de vest a țării pentru astfel de activități, pe de altă parte datorită oportunităților de finanțare pe care statul le oferă în cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), toti absolvenții specializarilor noastre beneficiind de un bonus de puncte pentru obținerea unor fonduri neramburabile substanțiale între 40000-50000 euro în vederea inițierii unor afaceri proprii în domeniu.

  

Specializarea Inginerie genetică

Pregătește specialişti în domeniul biotehnologiilor vegetale pentru: laboratoare de cercetare şi analize genetice, micromultiplicare; biotehnologii aplicate în industria alimentară, farmaceutică sau a extractelor vegetale.

Ingineria Genetică este știința care permite crearea unor noi organisme cu însușiri imbunătățite, care vor asigura resursele de hrană și nu numai ale planetei, într-un viitor în care populația planetei se va confrunta cu o serie de provocări: criza alimentară, schimbări climatice, criza resurselor energetice.

Facultatea de Horticultură si Silvicultură este singura facultate din țară care pregătește specialisti în acest domeniu, biotehnologii – Inginerie genetică în cadrul unor laboratoare moderne la standarde europene.

 

Specializarea Peisagistică

Peisagistica este una dintre cele mai căutate specializări pe piața forței de muncă. Absolvenții acestei specializări activează în diverse domenii: firme de specialitate; direcţii de mediu, de amenajarea teritoriului şi urbanism din primării; design interior şi exterior; pepiniere de plante ornamentale; învăţământ de specialitate pregătiți.

Domeniile prioritare de pregătire sunt: proiectarea, înfiinţarea şi întreţinerea spaţiilor verzi; realizarea lucrărilor de restaurare şi reabilitare a parcurilor şi grădinilor; utilizarea unor programe informatice moderne în proiectarea asistată de calculator - ArchiCAD, AUTOCAD, ARTlantis, Vectorworks, Realtime Landscaping.

 

Specializarea Silvicultură

Silvicultura este cea care gestionează aurul verde, pădurea, atât de necesar mai ales în contextul actual al schimbărilor climatice, al poluării și al încălzirii globale. Este una dintre cele mai căutate secții de profil din țară. Oferă posibilități diverse de prgătire atât practică cât și teoretică pentru iubitorii de natură.

Domeniile prioritare de pregătire sunt: gestionarea durabilă a pădurilor; exploatarea lemnului; management forestier; protecţia pădurilor sau cinegetică.

 

NEWSLETTER
USAMVBT
Telefon +40 256 277 006
Telefon hortimro@yahoo.com
Calea Aradului nr.119, 300645, Timisoara
Adresa
FacebookTwitterYoutubeInstagram
PlatiOnline
Copyright © 2020 USAMBVT . Web design by Royalty