FacebookTwitterYoutubeInstagram

ANIMALE DE COMPANIE SI DE AGREMENT

Home » Masterat » PROGRAME DE MASTERAT » ANIMALE DE COMPANIE SI DE AGREMENT

 

 

        Misiunea programului de studii universitare de master „Animale de companie si de agrement” consta in specializarea complexa a absolventilor de studii universitare de licenta in domeniul cresterii animalelor de companie si de agrement prin continuarea procesului de instruire la un nivel superior care permite aprofundarea si insusirea cunostintelor, a tehnicilor specifice pentru promovarea progresului intr-un areal foarte dinamic si cu implicatii economice mari. Acest program de pregatire universitara se adreseaza absolventilor de invatamant universitar care au preocupari si curiozitati in domeniu sau care solicita aceasta forma de specializare pentru aprofundarea cunoasterii in ceea ce priveste cresterea animalelor de companie si de agrement in vederea desfasurarii de activitati specifice la nivele profesionale inalte.

Referitor la cunostintele generale, masteranzii trebuie sa asimileze cele mai noi informatii in domeniul cresterii animalelor de companie si de agrement, sa-si insuseasca principiile generale cu privire la organizarea si functionarea asociatiilor chinologice, a asociatiilor crescatorilor de pasari si de animale mici, a expozitiilor canine, acordarea de consultanta, consilierea si efectuarea activitatilor de extensie in cresterea populatiilor canide, feline domestice si alte animale de companie si agrement. De asemenea, studentii masteranzi trebuie sa dobandeasca abilitati specifice de cercetare independenta si de aplicare a cunostintelor si informatiilor teoretice in situatii reale, concrete.

Programul de masterat asigura absolventilor o pregatire complexa, oferind astfel, posibilitatea unei insertii mai rapide pe piata muncii. Din punct de vedere al corelarii cu cerintele pietei muncii este oportuna infiintarea unui astfel de program de masterat, intrucat piata locurilor de munca este foarte vasta. Locurile de munca pe care le poate ocupa un absolvent al unui astfel de program sunt: Asociatii profesionale de profil (chinologice, felinologice, pasari si animale mici), Centre de educatie si dresaj canin, pet-shopuri, Asociatii pentru protectia animalelor, Centre de pregatire si formare a cainilor pentru persoane cu dizabilitati, sport canin, dresaj canin utilitar (rescue) și sportiv (mondioring), canise, felise, biobaze, saloane de toaletaj canin si felin, centre de psihoterapie cu animale de companie, gradini zoologice, microferme de specialitate furnizoare de animale de companie pentru comercializare, consilieri de specialitate si promotori ai firmelor producatoare de hrana, jucarii si accesorii pentru animale de companie si agreement.

Oamenii sunt in mod natural pasionati de animale, acestea confera satisfactii si buna dispozitie proprietarilor lor, reducand nivelul de stres. Existenta unei diversitati umane individuale, se reflecta direct in relatia om-animal de companie, interesand aspecte privind specia, rasa, sexul. Uni oameni prefera animale de companie cum ar fi caini sau pisici, pe cand altii au preferinte mai exotice preferand reptilele ca animale de companie. Exista o multime de animale de companie dintre care puteti alege, pornind de la hamsteri, soareci si porcusori de Guineea pana la de reptile, cum ar fi serpi si iguane. Animale de companie pot fi prieteni ideali, ajungand sa fie considerati parte componenta a familiei. 

 

Fisele disciplinelor masterat ACA

 

NEWSLETTER
USAMVBT
Telefon +40256 277 003
+40256 277 110
Telefon info@animalsci-tm.ro
secretariatfbira@usab-tm.ro
Calea Aradului nr. 119, Cod Postal 300645, Timisoara, Timis
Adresa
FacebookTwitterYoutubeInstagram
PlatiOnline
Copyright © 2022 USAMBVT . Web design by Royalty