FacebookTwitterYoutubeInstagram

Managementul înregistrãrii sistematice în contextul dezvoltãrii rurale

Home » Masterat » Managementul înregistrãrii sistematice în contextul dezvoltãrii rurale

1. Misiunea

Misiunea principala a programului de MANAGEMENTUL INREGISTRARII SISTEMATICE IN CONTEXTUL DEZVOLTARII RURALE este de a pregati specialisti in domeniul dezvoltarii rurale la nivel national.

Ponderea populatiei rurale si a suprafetei ocupate de spatiul rural, precum si importanta vietii rurale pentru o tara, fac ca problema dezvoltarii si amenajarii rurale sa capete dimensiuni si importanta nationala si internationala.

Problema dezvoltarii si amenajarii rurale este una dintre cele mai complexe teme ale contemporaneitatii, datorita faptului ca, in esenta sa, presupune realizarea unui echilibru intre cerinta de conservare a spatiului rural economic, ecologic si social-cultural, pe de o parte, si tendinta de modernizare a vietii rurale, pe de alta parte. In acelasi timp, dezvoltarea si amenajarea rurala se afla la confluenta dintre tendinta de expansiune a urbanului, a dezvoltarii agresive a industriei in spatiul rural si cerinta de a mentine, pe cat este posibil, ruralul la dimensiunile sale actuale. In fine, dezvoltarea si amenajarea rurala, care tinde sa se modernizeze, sa se europenizeze ca arie de cuprindere, la nivelul fiecarei tari, are ca principal obiectiv mentinerea si conservarea caracterului national al spatiului si culturii rurale, iar acolo unde s-au produs grave distrugeri (fizice sau socio-culturale) locale, regionale sau nationale (cum este cazul tarilor foste comuniste si in unele zone superindustrializate in Europa occidentala) se propunea solutia reconstructiei sau, eventual, a restaurarii acestor zone, in sensul readucerii lor la standardele de ruralitate.

In cadrul specializarii de ,,MANAGEMENTUL INREGISTRARII SISTEMATICE IN CONTEXTUL DEZVOLTARII RURALE” un rol important il are posibilitatea de a aplica tehnicile si cunostintele din domeniu in cadrul cercetarii si proiectelor aferente din domenii conexe, realizandu-se astfel o interdisciplinaritate si corelare a directiilor de studiu si cercetare-dezvoltare. In acest sens, misiunea specializarii este de a aprofunda notiunile legate de cunoasterea, cercetarea, ameliorarea si dezvoltarea spatiului rural, activitati de importanta vitala pentru o tara, atat prin dimensiunea spatiului rural, exprimata prin suprafata detinuta, cat si prin ponderea populatiei ocupate in activitati productive, de servicii social-culturale, de habitat si de turism.

Alaturi de cele amintite mai sus, dezvoltarea unor ferme individuale, sistematizarea si amenajarea intregului spatiu rural, alimentarile cu apa si evacuarile de ape uzate, in mod controlat, evidența situatiei parcelelor cadastrale, toate acestea fac necesara pregatirea unui specialist in domeniul dezvoltarii rurale.

2. Obiective

Obiectivele de formare specifice specializarii de MANAGEMENTUL INREGISTRARII SISTEMATICE IN CONTEXTUL DEZVOLTARII RURALE sunt generate de indeplinirea si punerea in aplicare a urmatoarelor trei categorii de obiective:

Obiective cognitive:

Obiective aplicative:

Obiective de comunicare si relationare:

Misiunea specializarii este didactica, stiintifica si de consulting. Principala preocupare o reprezinta pregatirea profesionala la un inalt nivel stiintific si tehnologic a viitorilor specialisti ce vor activa in domeniul dezvoltarii rurale. In acest sens, planul de invatamant si continutul programelor disciplinelor urmaresc realizarea unei pregatiri profesionale corespunzatoare care la va da posibilitatea absolventilor sa desfasoare activitati in institutii publice si private din domeniile de competenta, servicii de consultanta, in invatamant si cercetare sau ca experti in domeniu. In paralel, se urmareste antrenarea studentilor in activitatile de cercetare stiintifica a disciplinelor de profil, inclusiv a celor angajati pe baza de contract, in vederea formarii deprinderilor si insusirii metodicii de cercetare.

3. Discipine studiate

PLANUL DE INVATAMANT

NEWSLETTER
USAMVBT
Telefon 0256 277 007
Telefon secretariat_agro@usab-tm.ro
Calea Aradului nr.119, 300645 Timisoara, jud. Timis, Romania
Adresa
FacebookTwitterYoutubeInstagram
PlatiOnline
Copyright © 2024 USVT . Web design by Royalty