Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” din Timișoara
Laboratorul de Biologie moleculară
Adresa: Calea Aradului, nr. 119, Timișoara – 300645, Jud Timiș
Email: labbiolmol@usab-tm.ro
Personal angajat:
Medic specialist Medicină de laborator – Ilianu Delis Rinaldo
Biolog specialist genetică – Dr. Bică-Profir Valerica
Chimist – specialist Biochimie medicală – Dr. Ahmadi Mirela
Farmacist – Oarga Ana-Doris
Program laborator: 11.00-21.00 (Luni – Vineri)
Autorizație sanitară de funcționare Nr. 32741 / 357 / R din 15 decembrie 2020, eliberată de Direcția de Sănătate Publică Județeană Timiș
Link spre site-ul DSP Timiș cu Lista laboratoarelor autorizate sanitar pentru efectuarea de teste RT-PCR la nivelul judetului Timis Lista laboratoare autorizate sanitar pentru efectuarea de teste rt pcr la nivelul judetului timis 2020 12 31 - Birou de presa - Directia de Sanatate Publica Timis (dsptimis.ro)
laboratoare-rt-pcr.pdf (dsptimis.ro)
Descriere activitate laborator: Laboratorul de Biologie moleculară din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” din Timișoara, cu sediul în Calea Aradului, nr 119, efectuează testare pentru detectarea virusului SARS-CoV-2. În laborator se efectuează zilnic, de luni până vineri – testarea prin RT-PCR, testarea cu teste rapide Antigen (COVID-19 Antigen Rapid Test), precum și testarea cu teste rapide Anticorpi (Novel Coronavirus Neutralizing Antibody Rapid Test).
Metoda RT- PCR folosită în laboratorul nostru reprezintă o procedură de laborator prin care se detectează prezența virusului SARS-CoV-2 de la nivelul mucoaselor căilor respiratorii superioare (exudat nazo-faringo-esofagian). După extracția materialului genetic, echipamentul RT-PCR folosește tehnica de amplificare multiplex a RNA-ului din materialul genetic recoltat, obținându-se rezultate cu înaltă sensibilitate, specificitate și reproductibilitate.
Buletinele de analiză cu rezultatele testării se eliberează în ziua recoltării probelor, în limba română și limba engleză, cu ștampila laboratorului, parafa și semnătura în original, precum și cod QR. Aceste buletine de analiză se pot trimite și pe Email la solicitarea persoanelor care doresc și specifică acest lucru.